Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-2: Το πάθημα έγινε μάθημα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-2: Το πάθημα έγινε μάθημα


Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-2 για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012Το καφενειο του ΠΑΟΚτση

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που έγινε χτες στη Ν. Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια ένα διπλό αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Πολύ μουδιασμένα ξεκίνησε χτες η ομάδα, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος στα πρώτα 15 λεπτά να κάνει σχεδόν ότι θέλει στο γήπεδο. Μας είχε κλείσει, είχε δημιουργήσει 2-3 καλές ευκαιρίες και γενικά επικρατούσε η εικόνα ότι το γκολ είναι θέμα χρόνου. Κόντρα στη ροή του αγώνα σε μια αντεπίθεση, Βιεϊρίνια και Κλάους συνδυάστηκαν πολύ όμορφα κι ο Κλάους επιβεβαίωσε όλους εμάς που τον πιστεύουμε εδώ και χρόνια κάνοντας το 0-1.

Από εκεί και πέρα και για αρκετό διάστημα πήραμε τα ηνία του αγώνα καθώς ο Πανιώνιος είχε μάλλον σοκαριστεί. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε το 1-1 μετά από καταπληκτικό σουτ του Εστογιανόφ. Στη φάση ελέγχεται για μένα ο Μαλεζάς που δεν πήγε πάνω στον παίκτη και του άφησε το χώρο και το χρόνο να δει το γήπεδο και  να σκεφτεί τι θα κάνει, αλλά κι ο Κρέσιτς ο οποίος είχε σχεδόν πέσει όταν ήρθε το σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε κι από τις 2 ομάδες πολύ ωραίο ποδόσφαιρο με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Κάπου τα συστήματα κι οι τακτικές πήγαν περίπατο, το παιχνίδι άνοιξε κι η μια φάση διαδεχόταν την άλλη. Ο Πανιώνιος λειτούργησε πολύ με τον Εστογιανόφ ενώ σε εμάς ανέβηκε ο (άφαντος στο 1ο μέρος) Ίβιτς. Το 1-2 ήρθε από τον Σάλπι σε μια αναμπουμπούλα στην άμυνα του Πανιωνίου. 

Από εκεί και πέρα η ομάδα έδειξε ότι έμαθε από το πάθημα της προηγούμενης εβδομάδας και διαχειρίστηκε το παιχνίδι σωστά. Πάγωσε το ρυθμό, κυκλοφόρησε πολύ και σωστά την μπάλα, έδεσε το κέντρο και πήρε το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι δίκαια πήραμε το διπλό, έτσι όμως όπως πήγαινε το ματς, κάθε αποτέλεσμα θα ήταν δίκαιο.

Σκόρπιες σκέψεις:
- Η εικόνα του Ίβιτς στο 1ο μέρος ήταν αξιολύπητη. Στο δεύτερο μεταμορφώθηκε κι ανέβασε τον ΠΑΟΚ αρκετά μέτρα.
- Τεράστιο παιχνίδι από τον Γκαρσία. Τόσο απλά. Η εμπειρία του - ειδικά μετά το 1-2 - ήταν καταλυτική για το χτεσινό παιχνίδι που για πολλή ώρα ήταν πάνω-κάτω.
- Κακός και χτες ο Βιεϊρίνια. Είχε 1-2 αναλαμπές και φυσικά την εκπληκτική ασίστ στον Κλάους. Πρέπει να έχει όμως μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του. Κι εκείνος το χρειάζεται κι η ομάδα.
- Για τον Κλάους τι να πει κανείς; Έχει το γκολ, είναι σε όλες τις φάσεις και έχει βελτιωθεί και στον τακτικό τομέα. Από εκεί που δεν μπορούσε να παίζει σε 4-5-1, τον βλέπουμε φέτος να κάνει παπάδες ακόμα και σε αυτό το σύστημα.

Κλείνω με εξωαγωνιστικό σχολιασμό. Είναι απαράδεκτες οι ενέργειες που έκανε χτες η ΕΛΑΣ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Χωρίς κανένα λόγο (κάτι που αναφέρει κι ο παρατηρητής στην έκθεσή του) προέβη σε τραμπουκισμούς και χρήση δακρυγόνων κατά του κόσμου του ΠΑΟΚ που πήγε χτες και στήριξε την ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι "Πάνθηρες" στην άλλη πλευρά του γηπέδου φώναξαν το γνωστό σύνθημα όταν κατάλαβαν τι γίνεται. Κι ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι ότι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Πανιώνιος άνοιξαν πόρτες ώστε να πάνε οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη θύρα των φιλοξενούμενων σε άλλη θύρα. Οι οπαδοί αναμείχθηκαν και δεν έγινε το παραμικρό. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί εκεί στην ΕΛΑΣ είναι στο απυρόβλητο και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ή αν υπάρχει περίπτωση να τους αποδοθούν ευθύνες.

Επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ την Κυριακή 25/09/2011 στην Τούμπα.
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ