paok - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

paok


ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 0-0 για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012Το καφενειο του ΠΑΟΚτση

Έχω πει πολλές φορές ότι στην Τούμπα δεν επιτρέπεται να χάνεις βαθμούς, αν θέλεις να ελπίζεις σε μια καλή χρονιά. Δυστυχώς χτες πετάξαμε 2 βαθμούς κόντρα στον ΟΦΗ μη μπορώντας να βάλουμε ένα γκολ.

Ένας άτυχος στο πρώτο μέρος κι ένας κακός στο δεύτερο ΠΑΟΚ πέταξε 2 βαθμούς κόντρα σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορώ να πω ότι δεν παίξαμε καλά. Ειδικά μέχρι την έξοδο του Φωτάκη είχαμε αρκετά καλή κυκλοφορία μπάλας και κίνηση. Και φυσικά είχαμε και ευκαιρίες. Κάτι μακρινά σουτ του Φωτάκη, μια κεφαλιά του Ίβιτς, ένα σουτ του Βιεϊρίνια, ξανά ένα σουτ του Ίβιτς θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν γίνει γκολ. Αλλά λίγο η ατυχία, λίγο ο πολύ καλός τερματοφύλακας του ΟΦΗ μας στέρησαν το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν κακοί. Τόσο απλά. Δεν μας βγήκε τίποτα, δεν κάναμε σχεδόν καμιά φάση και μοιραία ήρθε το 0-0.

Συνολικά πρέπει να ομολογήσουμε ότι δυσκολευτήκαμε να σπάσουμε την άμυνα του ΟΦΗ. Ο οποίος ΟΦΗ έπαιξε με διπλή ζώνη στην άμυνα με συνολικά 8 παίκτες (και 9 στα τελευταία 20-25 λεπτά) και μόνο τον Μάντζιο μπροστά. Τα πλάγια μας κλείστηκαν καλά και σε συνδυασμό ότι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, μας οδήγησε στο να μην πατάμε ουσιαστικά περιοχή. Από τον άξονα κι όσο έπαιζε ο Φωτάκης κάτι μπορούσε να γίνει, αλλά μετά τον τραυματισμό του πρακτικά δεν παίξαμε καθόλου από τον άξονα κι ήμασταν τραγικά προβλέψιμοι.

Όπως είπε κι ο Μπόλονι στην συνέντευξη τύπου, το παιχνίδι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κερδιθεί (ακόμα και με ευρύ σκορ συμπληρώνω) αν είχε γίνει το 1-0 στο πρώτο μέρος. Ο ΟΦΗ δεν νομίζω ότι είχε εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που βρεθεί πίσω στο σκορ. Το 1-0 όμως δεν έγινε, από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην ομάδα και κολλήσαμε στο 0-0.

Σκόρπιες σκέψεις:
- Θετική εμφάνιση από τον Χαλκιά μετά από αρκετούς μήνες απραξίας.
- Θετική κι η εμφάνιση του νεαρού Γιάννου. Το ότι ένας παίκτης που ήρθε ουσιαστικά χτες, παίρνει χρόνο συμμετοχής ενώ ένας άλλος που ήταν στην προετοιμασία είδε το ματς από το σπίτι (Παπάζογλου) πρέπει να μας λέει πολλά...
- Η άμυνα ουσιαστικά δεν απειλήθηκε χτες. Η κατοχή μπάλας πρέπει να ήταν χαλαρά στο 65-70% αλλά τι να το κάνεις όταν η μπάλα δεν μπαίνει μέσα.
- Ο Ίβιτς δεν κάνει για 90 λεπτά. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι φέτος δεν μπορεί να αποδώσει παρά μόνο αν μπει σαν αλλαγή στο 60'. Τότε που αντίπαλος αρχίζει να κλατάρει και τότε που ο Ίβιτς έχει πολύ πιο καθαρό μυαλό από όλους τους παίκτες στο γήπεδο.
- Θα ξαναγκρινιάξω για το Βιεϊρίνια. Δεν είναι αυτός ο Βιεϊρίνια που θέλουμε και ξέρουμε. Πρέπει να βελτιωθεί δραματικά.
- Ο Κλάους έκανε χτες ίσως το χειρότερο παιχνίδι του στον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα, ούτε για αναίτιες και ανώφελες κλάψες και γκρίνιες. Η ομάδα βρέθηκε χτες σε μέτρια έως κακή μέρα και δεν πήρε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε πάρει. Την Πέμπτη έχουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα στο Europa League που πρέπει να κερδίσουμε και την Κυριακή έχουμε το ντέρμπι στο ερπετό. Δεν υπάρχει λόγος να διαταραχτεί η ομάδα ενόψει αυτών των αγώνων.
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ