ITALO-ΦΙΛΟΙ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ITALO-ΦΙΛΟΙ!

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ 1-1

Κυριακή, 10/6/2012

Οι Azzurri με μια πολύ καλή εμφάνιση, έμειναν στην ισοπαλία με την Ισπανία. Ο Di Natatale αντικατέστησε τον Balotelli και σκόραρε. Τέσσερα λεπτά μετά όμως, ο Fabregas ισοφάρισε.


Ηταν μια πολύ καλή εμφάνιση από την Ιταλία εναντίον των πρωταθλητών Ισπανών, στο εναρκτήριο παιχνίδι του 3ου ομίλου του  Euro 2012 στο Gdansk. Εληξε 1-1 αφού αρχικά ο Di Natale είχε ανοίξει το σκορ δίνοντας ελπίδες στους Azzurri, πριν ισοφαρίσει ο Fabregas. Οι ποδοσφαιριστές του Prandelli εξαφάνισαν τις αμφιβολίες που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από τις τελευταίες τους εμφανίσεις και πραγματοποίησαν μια εμφάνιση γεμάτη αυτοπεποίθηση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου Ισπανούς.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες από τους αντιπάλους μας αλλά μετά την ανάπαυλα πιεστήκαμε, παρόλα αυτά κατορθώσαμε να το διαχειριστούμε επιτυχημένα, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουμε «χαρακτήρα» ως ομάδα. Είμαστε ΙΤΑΛΙΑ!


ΙΤΑΛΙΑ OK – Η απόδοση της Ιταλίας στο 1ο ημίχρονο ήταν έξοχη και σαφώς πολύ ανώτερη του αναμενόμενου (για εναρκτήριο αγώνα και μάλιστα απέναντι σε τόσο ισχυρό αντίπαλο), λαμβανομένου υπόψη ότι είχαμε ήδη τρεις συνεχόμενες ήττες, αν και σε φιλικούς αγώνες.

Πιέζαμε ψηλά στο γήπεδο, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο Allenatore Τecnico να κάνουν. Δεν ήθελε οι παίκτες να αμύνονται απλά μπροστά από την περιοχή τους. Η Ισπανία μπορεί να είχε ποσοστιαία μεγαλύτερη κατοχή μπάλας αλλά αυτό ήταν μόνο «στα χαρτιά» αφού δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να σπάσουν την άμυνα των Ιταλών. Μπορεί ο Iniesta να πραγματοποίησε μερικές επελάσεις που δυσκόλεψαν τον Bonucci, αλλά η άμυνά μας δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να βάλουν την μπάλα μέσα στην περιοχή μας, περιορίζοντάς τους στο να επιχειρούν σουτ έξω από αυτήν. Ο De Rossi έδειχνε άνετος στην – ασυνήθιστη γι’ αυτόν – θέση του σέντερ μπακ και μαζί με τον εξαιρετικό Chiellini δεν επέτρεψαν σε καμία περίπτωση τους Ισπανούς να απειλήσουν τον Buffon.

Στην πραγματικότητα οι μόνες απειλές στο 1ο ημίχρονο ήρθαν από τους Ιταλούς. Ένα φάουλ του Pirlo αποκρούστηκε από τον  Casillas, στη συνέχεια ένα πλασέ του Cassano βγήκε λίγο άουτ. Ο – all around έξω από την αντίπαλη περιοχή – Cassano, που έκανε πιο «εμπνευσμένο» παιχνίδι από τον Balotelli, είχε άλλη μια προσπάθεια από τα αριστερά, την οποία ο Casillas απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ MOTTA Η πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Squadra Azzurra να ανοίξει το σκορ ήρθε με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν από σέντρα του  Cassano ο Thiago Motta με κεφαλιά ανάγκασε τον Casillas να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή απόκρουση, κρατώντας το 0-0. Ηταν το αποκορύφωμα μιας σπουδαίας εμφάνισης του 1ου ημιχρόνου, εναντίον των πρωταθλητών κόσμου, η οποία προσέδωσε αυτοπεποίθηση στους Ιταλούς.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝΗ Ισπανία ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο δυνατά και ο Fabregas είχε ένα επικίνδυνο σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Buffon. Εν συνεχεία ο Iniesta πλησίασε στο γκολ με ένα αριστερό σουτ το οποίο απέκρουσε με τις άκρες των δαχτύλων ο “Gigi”.

ΑΧ, ΒΡΕ MARIO – Αχ, ΒΡΕ MARIOO Balotelli έκλεψε τη μπάλα από τον Sergio Ramos και μπούκαρε στην περιοχή των Ισπανών από δεξιά, όμως ήταν ποοοολύ χαλαρός και επέτρεψε στην άμυνα να τον κόψει! Απαράδεκτη ολιγωρία και χαλαρότητα στηνόπως αποδείχτηκετελευταία του ενέργεια στον αγώνα. Ο Prandelli αμέσως τον έβγαλε έξω και πέρασε στη θέση του τον Antonio Di Natale.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ DI NATALE Μόλις μπήκε σκόραρε το 11ο γκολ του με τους Azzurri. Πήρε μια καταπληκτική κάθετη πάσα από τον Pirlo και πλάσαρε έξυπνα τον εξαρχόμενο Casillas. Οι Ιταλοί στις κερκίδες – αν και αριθμητικά λιγότεροι από τους Ιβηρες – ακούστηκαν για τα καλά! 



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ FABREGAS – Η Ισπανία κατάφερε να ισοφαρίσει σε ελάχιστο χρόνο με τον Fabregas, ο οποίος πήρε μια ωραία μπαλιά από τον Silva, ξεγέλασε τον Giaccherini και πλάσαρε από κοντά τον Buffon. Μετά από την ισοφάριση ο Prandelli άλλαξε ξανά την ομάδα, βγάζοντας τον κουρασμένο Cassano και βάζοντας στη θέση του τον Giovinco.

Ισπανικη πιεση Ο Navas μπήκε αλλαγή για τους Ισπανούς και ταλαιπώρησε τον Giaccherini. Οι Ιβηρες άρχισαν να πιέζουν. Ο Fernando Torres, ακόμα μια αλλαγή του Del Bosce, έκανε μια επέλαση προς την εστία των Azzurri, όμως ο Gigi τον έκοψε στη γωνία της περιοχής με τα πόδια (!!!) και του πήρε τη μπάλα, δείχνοντας την τεράστια κλάση του. Η Ιταλία απάντησε με τον Giovinco ο οποίος δημιούργησε μια πάρα πολύ ωραία πάσα στον Di Natale του οποίου όμως το εναέριο πλασέ πέρασε άουτ. Το ματς είχε αρχίσει να γίνεται συναρπαστικό και ακριβώς στο τέλος ο Torres έκανε ακόμα μια επέλαση μα η λόμπα του πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια του Buffon. Μ’ αυτά και μ’ αυτά το ματς έφτασε στη λήξη χωρίς νικητή, όμως – δεδομένου του αντιπάλου και λαμβανομένου υπόψη ότι η ομάδα ακόμα είναι φρέσκια και όχι 100% μονταρισμένη, το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.

Πάμε τώρα για νίκη με την Κροατία!


ITALIA: Buffon; Bonucci, De Rossi, Chiellini; Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, Giaccherini, Balotelli, Cassano (Giovinco, Di Natale)

 http://azzurrifans.blogspot.gr/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ