'ΝΑΥΑΓΙΑ...ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ'' - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

'ΝΑΥΑΓΙΑ...ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ''

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΚΑΣΑΠΗ
Το καλοκαίρι ο περισσότερος κόσμος προσπαθεί να χαλαρώσει και ν' αφήσει πίσω έγνοιες και προβλήματα, που τον ταλαιπωρούν την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου. Αντιθέτως στον κόσμο του ποδοσφαίρου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει...
  Ίσα ίσα, είναι η εποχή που χτίζονται οι ομάδες για τη νέα χρονιά με κοπιαστικές προετοιμασίες  προσπαθόντας παράλληλα να ''κλείσουν'' το ρόστερ τους, κάνοντας μεταγραφές ή παραχωρώντας δικούς τους παίχτες. Πολλές φορές μάλιστα, για να επέλθει συμφωνία μεταξύ των ομάδων για την παραχώρηση κάποιου ποδοσφαιριστή, υπάρχουν εντάσεις, τελεσίγραφα, αποσύρσεις προσφορών, όροι απο τη μιά ή απο την άλλη πλευρά, μα πάνω απ' όλα διαπραγματεύσεις.
  Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και στην επικείμενη συμφωνία του Παναθηναϊκου με την Ουντινέζε, για τον Ορέστη Καρνέζη.
  Ο Καρνέζης, είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας και ανήκε(ι) στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Απο τις πρώτες ώρες των διαπραγματεύσεων  της διοίκησης του Τριφυλλιού με τους Ιταλούς, το γνωστό (πλέον) σύστημα που, άλλοτε πολεμά και άλλοτε κάνει το άσπρο -μαύρο εις βάρος των Πρασίνων, μίλησαν-'εγραψαν για ΝΑΥΑΓΙΟ. Λες και έπρεπε να ολοκληρωθεί το deal μέσα σε δέκα λεπτά (Που κι αυτό να γινόταν, πάλι κάτι στραβό θα έβρισκαν)!
  Δυστηχώς γι αυτούς, η πραγματικότητα τους ξεπερνάει γι' ακόμα μια φορά. Η μεταγραφή είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της. Παραμένουν μόνο κάποιες τυπικές λεπτομέρειες. Ναι, υπήρξαν και εντάσεις και τα γνωστά τελεσίγραφα του τύπου '' Τόσα δίνω, ευρώ παραπάνω'', μέχρι και απόσυρση της προσφοράς για τον παίχτη. Έτσι είναι όμως οι διαπραγματεύσεις, θέλουν τον χρόνο τους.
  Ο Παναθηναϊκός θέλει προτίστως να εξασφαλίσει το όνομα και την Ιστορία του. Πουλάει για το συμφέρον του συλλόγου, δεν ξεπουλάει. Η Ουντινέζε απο την άλλη, όπως γίνεται σε όλες τις διαπραγματεύσεις ήθελε να κερδίσει, δίνοντας όσο λιγότερα χρήματα. Ακόμη και η περιβόητη ρήτρα των 2 εκ. ευρώ (θα πάρει ο Παναθαναίκος, σε περίπτωση μεταγραφής του σε ελληνική ομάδα) που ήταν η αιτία για το ... Ναυάγιο όπως γράφτηκε, είναι μια απολύτως σωστή κίνηση απο τους διοικούντες των πρασίνων. Η ομάδα δεν κρατάει κανέναν με το ζόρι ή για να το μεταφέρω καλύτερα,  ''ανοίγει τις πόρτες'' όταν ένας ποδοσφαιριστής της επιθυμεί να μετακομίσει σ' ένα απο τα Top πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πρόσφατο είναι μάλιστα και το παράδειγμα, με την μετακίνηση του Μαυρία στην Σάντερλαντ ( την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην Αγγλία για εξετάσεις και με το καλό θα υπογράψει το συμβόλαιο του με τις ''μαυρόγατες''). Απο την άλλη όμως, μη ξεχνάμε πως ο Καρνέζης πριν δυο χρόνια ήταν 3ος τερματοφύλακας στην ομάδα. Χάρη στην πίστη των προπονητών που πέρασαν -και κυρίως του Ζεσουάλντο Φερέϊρα- προς το πρόσωπο του, έγινε πρώτος και αναντικατάστατος κάτω απο τα δοκάρια, όχι μόνο στον Παναθηναίκό, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Για όλα αυτά λοιπόν, είναι λογικότατη η σκέψη για υπογραφή ρήτρας  (2 εκ), για την περίπτωση που η νέα του ομάδα τον αφήσει για κάποιον λόγο ελεύθερο ή τον πουλήσει απ' ευθείας σε κάποια ελληνική ομάδα.
  Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε πως και ο Ορέστης δούλεψε πάρα πολύ, για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Αληθινά το πιστεύω πως θα κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Έχει όλα τα φόντα να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει.
  Όπως και να 'χει, οι φίλοι του Παναθηναίκού δεν πρέπει ν' ανησυχούν για την θέση του τερματοφύλακα. Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Παναγιώτης Αγριόγιαννης, κάνει καταπληκτική δουλειά. Ο Καπίνο θα πάρει φυσιολογικά τα γάντια του βασικού και ο εξαιρετικός Ταμπάκης ακολουθεί.
Υγ... Μόνο τυχαία δεν είναι η φυγή τόσων αξιόλογων ( Ελλήνων και ξένων) παιχτών απο τη χώρα μας. Ακόμη και απο την ομάδα που κατέκτησε το ντάμπλ και έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League. Δεν είναι λίγο δα, να ασκείται Ποινική δίωξη στον πρόεδρο της πρωταθλήτριας ομάδας για την... επίσκεψη στο δωμάτιο των διαιτητών στον φετινό αλησμόνητο τελικό κυπέλλου, μια ... πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο της χώρας.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ