ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΘΕΑΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΘΕΑΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ

tou ΘΑΝΟΥ ΚΑΣΑΠΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΘΕΑΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ

Εγγλέζικο σκορ σήμερα στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Ελαγκίζσπορ (4-4).Καθαρά Ολλανδική ανάπτυξη, με δουλεμένους συνδυασμούς και πολλές φάσεις.
 Στα αρνητικά, τα κενά διαστήματα που υπήρξαν πάλι μέσα στο παιχνίδι των πρασίνων ( αν και απο φιλικό σε φιλικό μικραίνουν χρονικά) και η κακή αμυντική λειτουργία, που θα γίνει σαφώς καλύτερη με την έλευση ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού και ενός τουλάχιστον ποιοτικού αμυντικού χαφ...
Όλα τα παραπάνω, σωστά και άσχημα, όσο περνάει ο καιρός και με την ενίσχυση του ρόστερ, μόνο ν' αλλάξουν προς το καλύτερο μπορούν.
  Απο τον σημερινο αγώνα, το ένα που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, όπως νομίζω και στον καθένα, ήταν η επιθετική ανάπτυξητου Παναθηναϊκού για 60' λεπτά. Στο πρώτο μισάωρο και στο τελευταίο, οι πράσινοι έβγαλαν πολλές δουλεμένες φάσεις απο την προπόνηση, συνδυασμούς που κατέληγαν σε τετ α τετ ή σε κάποια σουτ με πολύ καλές προϋποθέσεις. Εξίσου σημαντικά ήταν και τα πολλά ανεβάσματα απο τις πτέρυγες, κάτι που στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια δε ''δούλεψε'' ιδιαίτερα.
  Το δεύτερο στοιχείο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θέλω να σταθώ, είναι η απόδοση των μικρών της ομάδας (κυρίως) στο πρώτο ημίχρονο σαν σύνολο, άλλα και στο δεύτερο μέρος σαν μονάδες. Ο Παναθηναϊκος δεν έπαιξε με κάποια τυχαία ομάδα. Η Ελαζιγκσπορ παίζει στην Τουρκική σουπερλίγκα (αυτή βέβαια είναι πραγματικά ''σούπερ'' και όχι μόνο στ' όνομα) και έχει σχεδόν τριπλάσιο μπάτζετ απο το Τριφύλλι, αλλά και απο τις περισσότερες Ελληνικές ομάδες. Μια δυνατή ομάδα , με παίχτες ''ψημένους'' και μυική μάζα διπλάσια απο τους πράσινους του πρώτου ημιχρόνου. Η επί τω πλείστον περσινή Κ-20 έκανε πολύ καλή δουλειά, ακολουθώντας τοπλάνο του Αναστασίου κατα γράμμα. Αποτέλεσμα αυτόυ ήταν να πετύχουν δυο πολύ όμορφα τέρματα, να χάσουν άλλα 3-4 απο πολυ όμορφες προσπάθειες και σχεδόν σε κάθε φάση μέχρι το 30', ν' αναστατώνουν την αντίπαλη άμυνα.
  Σε ονόματα και ατομικές αποδόσεις δεν θα σταθώ, παρα μόνο σε αυτά των νέων μεταγραφών.
  -Μπαϊράμι: Ο Σουηδός, είχε κάποια κενά διαστήματα στην απόδοση του στο β' μέρος που αγωνίστηκε, αλλά σε κάποιοες περιπτώσεις που άρχιζε να σπριντάρει με τη μπάλα στα πόδια, δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς.
   -Κουτρουμπής: Δεν άρχισε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο του β' μέρους, βελτιώθηκε στη συνέχεια, καθοδήγησε και ηρεμούσε την άμυνα. Στα συν του και η επιμονή του να φτάσει την μπάλα στον Γιαννιτσάνη, ο οποίος έγραψε το τελικό 4-4.
  -Μέντες: Έπαιξε το τελευταίο 30' λεπτο. Δεν απέφυγε κάποιες λανθασμένες πάσες στα πρώτα της συμμετοχής του, αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο έβρισκε και τα πατήματα του δείχνοντας ένα μέρος απο τις δυνατότητες του, στο να μοιράζει με σιγουριά το παιχνίδι στους συμπαίκτες του.
  -Νάνο: Δεν είχε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε. Αργούσε να γυρίσει στ' αμυντικά του καθήκοντα και ευθύνεται καθαρά για το 2-3 της Ελαζίγκ. Έχει όμως μια πολύ ισχυρή δικαιολογία. Έχει κάνει μόνο 4-5 προπονήσεις με την ομάδα και δεν έχει μπει ακόλμα στο ''κλίμα'' των απαιτήσεων του Γιάννη Αναστασίου.
  Υγ...Ο Παναθηναικός μπορεί να μην έχει τ΄απαιτούμενα χρήματα ( αν και ήταν λιγότερα και απο του Τζιμπούρ) για να φέρει ποδοσφαίριστες σαν τον Σαβιόλα πλέον, αλλά έχει την διάθεση να φτιάξει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.
  Υγ1... Όσο για το  ''Είναι τρελός ο πρόεδρος'' ο κόσμος του Παναθηναϊκου δεν έχει υποστεί αυτή την ''προβατοποίηση'' και δεν πρόκειται ποτέ να φωνάξει τέτοια ανοησία, γνωρίζοντας πως δεν βάζει ο πρόεδρος φράγκο για μεταγραφές. Απλά ''παντελωνιάζει'' τα έσοδα απο το Champion's League και δίνει το 1/4 για μεταγραφές. Είπαμε, ''προβατοποίηση''...

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ