ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΝΑΝΟ... ''ΑΠ' ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΠΙΑΝΩ'' ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΝΑΝΟ... ''ΑΠ' ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΠΙΑΝΩ'' !


ΠΗΓΗ : http://www.90sport.gr/home/thanos-kasapis/


Άνετη και πειστική η νίκη του Παναθηναϊκού στην Βέροια. Πολλοί οι ποδοσφαιριστές των πρασίνων οι διακριθέντες, αλλά θέλω να σταθώ στον μεγάλο πρωταγωνιστή Μπεργκ και στον συνεχόμενα εξαιρετικό Νάνο.


  Για τον Σουηδό ότι και να πεις είναι λίγο ! Ο ... σακάτης που βάφτιζαν τα κόκκινα παπαγαλάκια το καλοκαίρι, ''πυροβολεί'' και δημιουργεί ασταμάτητα. Οι ασίστ που βγάζει με την Βέροια είναι πραγματικά για πολλά replay ! Δεν του ανήκει το μισό γκολ και στις δυο φάσεις αλλά και κάτι παραπάνω. Στο τέρμα που σημειώνει ο Ατζαγκούν, η κεφαλιά που βγάζει στην ''βιτρίνα'' τον Νιγηριανό είναι ''ζωγραφιά'' ! Δείγμα του τεράστιου ταλέντου του και της ποδοσφαιρικής οξυδέρκειας του. Εννέα γκολ μέχρι τώρα ( ο σακάτης, μην ξεχνιόμαστε) και άλλες τόσες ασίστ. Με τα περισσότερα να είναι καθοριστικά για τα θετικά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού !


  Πάμε στον Ισπανό τώρα. Νεοφερμένος το καλοκαίρι και αυτός, από την Πονφεραντίνα (β' Ισπανίας) και με ''ταμπέλα''... λίγος από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και υπέγραψε στο τριφύλλι. Άρχισε την σεζόν με γκολ (πέναλτι με τον Παναιτωλικό), συνέχισε με σκαμπανεβάσματα - όπως και όλη η ομάδα άλλωστε- αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο αυτά ''τα σκαμπανεβάσματα'' γίνονται ''φαρμακερά'' ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, με ασίστ και σέντρες ''ξυράφι''. Χωρίς βέβαια να ξεχνάει και τα αμυντικά του καθήκοντα. Στο χθεσινό παιχνίδι με την Βέροια έκανε την διαδρομή άμυνα - επίθεση κάμποσες φορές, είχε μια ασίστ, συμμετείχε σ' ένα ακόμη γκολ και τα στημένα του ήταν πάντα επικίνδυνα. Μετά τον τρομερό και αειθαλή Λίνο του ΠΑΟΚ, είναι το καλύτερο αριστερό φουλ-μπακ της κατηγορίας. Δεν μπαίνω καν στο κόπο να τον συγκρίνω με τον πολυδιαφημισμένο γκαφατζή Χολέμπας, ούτε με κανέναν άλλο ακραίο μπακ (αριστερό ή δεξί) της ομάδας του λιμανιού.


Υγ... Σ' ένα επόμενο άρθρο μου θ' ασχοληθώ και με την πιτσιρικαρία της ομάδας. Όπου και αυτή σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται και καλύτερη, ''κρύβοντας'' τις περισσότερες φορές την απειρία της. Όχι πάντα βέβαια και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Υγ1.. Η υγεία που βγάζει η ομάδα του Αναστασίου είναι κάτι το πολύ ευχάριστο. Ειδικά για τον κόσμο που έχει ''αγκαλιάσει'' αυτή την προσπάθεια. Κάτι αντιστρόφως ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στον... πρωταθλητή του βούρκου, στον οποίο το τάλιρο στην προσέλευση κόσμου στα εντός έδρας, είναι το ταβάνι εδώ και πολύ καιρό ! Αυτή η ''πράσινη υγεία'' γίνεται ακόμη σημαντικότερη, αν αναλογιστεί κανείς και το ''φόρτωμα στον σβέρκο'' που έχει η ομάδα, από ΟΛΕΣ τις ποδοσφαιρικές αρχές !


Υγ2.. Η αυτοδιοίκητη παπαριά συνεχίζεται. 20η αγωνιστική και δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι πέφτουν. Όχι ότι δεν είναι άχρηστοι αλλά το σχέδιο τους είναι να κοινοποιήσουν την απόφαση μόλις είναι σίγουροι ότι η μία ομάδα που έχουν βάλει στο μάτι είναι έτοιμη για φούντο, δηλαδή τον ανένταχτο στην συμμορία Απόλλωνα Σμύρνης. Ελπίζω η ''Ελαφρά Ταξιαρχεία'' να μην τους κάνει την χάρη. Γιατί τώρα, δεν τους... βγαίνουν τα κουκιά ! Η άλλη ομάδα που είχαν βάλει στο μάτι ήταν η Ξάνθη, αλλά με την όρεξη θα μείνουν ! Ο Πανόπουλος είναι ''παλιά πουτ...α'', έχει ομαδάρα και δεν τους παίρνει. Όταν (και αν) καταλάβουν πως δεν τους παίρνει, είναι ικανοί να μην ρίξουν  κανέναν και ν' ανεβάσουν μόνο τα 2 ''παιδάκια'' τους που προπορεύονται στην Football League, κάνοντας τις ομάδες 20! Μην το γελάτε καθόλου ...

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ