Εξάσφαιρος, και ψυχωμένος για Τούμπα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εξάσφαιρος, και ψυχωμένος για Τούμπα







Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Πιερικό και θέλει μόνο την νίκη ώστε να παραμείνει μόνος τρίτος στην βαθμολογία του βορείου ομίλου της Football League, αλλά και για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την πρώτη δυάδα που (σ.σ.. Κέρκυρα, Νίκη Βόλου) όπου αγωνίζονται αύριο στο Πανθεσσαλικό.

Η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης και έφτασε στην τρίτη θέση μετά από καιρό έπειτα από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου. Παράλληλα ο Ηρακλή θα μετρήσει ακόμα μια απουσία η οποία ακούει στο όνομα του Μάρεκ Γιάρολιμ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την Σλόβαν Λίμπερετς, μια ομάδα που παίζει στους ''32'' του Europa League. Επίσης εκτός έμειναν οι: Παληγεώργος, Μπάμπα και ο Μπουκουβάλας, ενώ σε αυτήν επέστρεψε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Παπαστεριανός.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι βέβαια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αυριανή ημέρα όπου ο Ιρανικός όμιλος θα δώσει την οριστική απάντηση στον κ. Παπαδόπουλο για το αν εμπλακούν στα κοινά της ΠΑΕ Ηρακλής.

Όσον αφορά την ομάδα του Πιερικού, η ομάδα της Κατερίνης προέρχεται από μια βαρια ήττα με 1-5 από τον Αιγινιακό με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο προπονητής της ομάδας κ. Θεοδωσιάδης. Νέος προπονητής πλέον της ομάδας του Πιερικού είναι ο Γιώργος Καμπερίδης που θα παρατάξη την ομάδα με αρκετές απουσίες.

Σχόλιο Α' Ημιχρόνου: Ο Ηρακλής μπήκε από την αρχή δυνατά και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αμύνονται μαζικά, κάτι το οποίο δυσκόλεψε τους παίκτες του Γκιγιέρμο Όγιος για 29 λεπτά, ως που ο αμυντικός του Πιερικού Καραγκούνης σε μια παράλληλη πάσα του Τσιλιανίδη αντι να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Οι κυανόλευκοι πέτυχαν και το 2-0 μετά από δυο λεπτά με τον Ζάχορα, όταν και πάλι ο Τσιλιανίδης έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ζάχορα ο οποίος έκανε το σουτ με πλάτη στην εστία και πέτυχε το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Σχόλιο  Β' Ημιχρόνου: Ο Ηρακλής παρουσιάστηκε καταιγιστικός και κατάφερε εύκολα να πάρει το τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Πιερικού με σκορ 6-0. ΟΙ κυανόλευκοι έπαιξαν ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και πλέον πάνε στην Τούμπα με ανεβασμένη ψυχολογία ώστε να διεκδηκήσουν τις πιθανοτητες πρίκρισης που υπάρχουν διότι η ομάδα του Ηρακλή μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Ο Ηρακλής έφτασε στους 30 βαθμούς με την σημερινή του νίκη, ένα βαθμό πίσω από την Νίκη Βόλου η οποία υποδέχεται αύριο την Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό.

Εξέλιξη Β' Ημιχρόνου

51' Ο Ηρακλής κάνει το 3-0 με τον Μπέτζαμιν Ονουάτσι. Ο Κοντοδήμος κάνει την παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Ζάχορα πλασάρει τον Παπατολίκα ο οποίος διώχνει, αλλά το ριμπάουντ του Ονουάτσι κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του Πιερικού.

56' Ο Ταϊ κάνει το σουτ αποκρούει σε κόρνερ ο Παπατολίκας.

58' Οι κυανόλευκοι φτάνουν στο 4-0 με τον Πουρτουλίδη, έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία των παικτών του Γκιγιέρμο Όγιος.

65'' Ο Ηρακλής πετυχαίνει ακόμα ένα τέρμα με τον Ταϊ μετά από ακόμα μια ωραία σέντρα του Κοντοδήμου. Στην συγκεκριμένη φάση φέρει ευθύνη, καθώς η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Παπατολίκα.

76' Ωραία κάθετη μπαλιά του Ονουατσι στον Χιονίδη ο οποίος αστοχεί να κάνει το 6-0.

79' Ο Χιονίδης κάνει τις τρίπλες μέσα στην περιοχή, καταφέρνει να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε σουτ.

90+:  Ο Ηρακλής κάνει έξι τα τέρματα του έπειτα από ωραίο κοντινό πλασέ του Τσιλιανίδη.








Εξέλιξη Α' ημιχρόνου

* Χωρίς καμία κλασική ευκαιρία οι δυο ομάδες στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης.

21' Ο Ονουάτσι κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ.

28' Ο Τάϊ κάνει ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

29' 1-0. Ο Ηρακλής ανοίγει το σκορ με αυτογκολ του Καραγκούνη. Ο Ονουάτσι έκανε την παράλληλη πάσα, και ο Καραγκούνης έκανε κάτι σαν διώξιμο το οποίο όμως του βγήκε ανάποδα στέλνωντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

31' 2-0. Ο Ζάχορα κάνει το 2-0 για τον Ηρακλή, έπειτα από πάράλληλη πάσα του Τσιλιανίδη, ο Κροάτης επιθετικός έκανε το σουτ καθώς είχε πλάτη στην εστία. Ο Ντάριο Ζάχορα με το σημερινό του τέρμα έφτασε στα έξι στο πρωτάθλημα.

36' Ωραίο σου του Κοντοδήμου, αρκετά μέτρα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Παπατολίκα.

42' Ο Ταϊ εκτελεί το φάουλ αλλά η μπάλα καταλήγει λίγο πάνω από το δοκάρι του Παπατολίκα.



Εντεκάδες

Ηρακλής(Όγιος): Χουάνερσον, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης (82' Αποστολίδης), Ονουάτσι, Ινζόγλου, Κοντέων (40' Σαββίδης), Ταϊ, Τσιλιανίδης, Ζάχορα (67' Χιονίδης), Παπαστεριανός

Πιερικός(Καμπερίδης): Παπατολίκας, Καραγκούνης, Νίκου, Ντόϊκιτς, Ιορδανίδης, Παπατόλιος, Ίτσιος (75' Λαζαρίδης), Μανίκας, Παπαδόπουλος, Μιχαϊλίδης (46' Νικολίτσης), Ελευθεριάδης(60' Τσιρλίδης)

Αλλαγές

Ηρακλής: Κολίτσι,  Σιατραβάνης, Σαράφογλου, Ματσούκας

Πιερικός: Πατσιογιώργος, Μπρίτο, Κέρι, Πέικος

Κάρτες

κίτρινες: Νίκου, Μιχαϊλίδης
κόκκινες:


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ