Η αγχωτική νίκη, τα μπάτζετ και το ντέρμπι… - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η αγχωτική νίκη, τα μπάτζετ και το ντέρμπι…




Ο Ηρακλής κέρδισε την Καβάλα με 1-0 και πλέον μπαίνει σε ρυθμούς Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη 09/01 στο Καυτανζόγλειο. 

Οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ ο οποίος φέτος έχει ρίξει αρκετά χρήματα όσον αφορά το ρόστερ του, όπως και για τον προπονητή μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ιβάν Σαββίδη. Η ομάδα του Δικεφάλου έχει ενισχυθεί σημαντικά στο αγωνιστικό κομμάτι και είναι στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και πλέον έχουν μείνει ελάχιστοι στόχοι όπου μπορεί να κυνηγήσει η ομάδα του ΠΑΟΚ. Και ένας από αυτούς είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από αρκετά χρόνια.

Ο δε Ηρακλής  μετά την νίκη επί της Κασσιόπης στο Καυτανζόγλειο άρχισε να παίρνει τα πάνω του και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του Βορείου ομίλου της Football League. Η προϊστορία του κόντρα στους ασπρόμαυρους χαρακτηρίζονταν συνήθως από τις νίκες των κυανόλευκων, καθώς η ομάδα του δικέφαλου για περίπου δεκατρία χρόνια έχει να γευτεί την νίκη στο Καυτανζόγλειο.  Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι που κυριαρχεί αυτή την εβδομάδα για την ομάδα του Ηρακλή, υπάρχει και το διοικητικό, με τους εκπροσώπους του Ιρανικού ομίλου να συνεχίζουν τον έλεγχο στην ΠΑΕ Ηρακλής. Οι εκπρόσωποι του Ιρανικού ομίλου θα παρακολουθήσουν και το ντέρμπι του Κυπέλλου και στις 11/01 θα ταξιδέψουν στην πατρίδα τους όπου και θα αποφασίσουν αν θα επενδύσουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ημίθεου.

 Όσον αφορά το ρόστερ των δυο ομάδων, σαφέστατα οι ασπρόμαυροι υπερισχύουν αντί των κυανόλευκων οι οποίοι μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γκιγιέρμο όγιος έχουν δείξει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο αλλά εκτός Καυτανζογλείου ο Ημίθεος έχει μόλις μια νίκη επί του Απόλλων Καλαμαριάς. Αντίθετα η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει καταξιωμένο προπονητή με χρόνια εμπειρίας σε μεγάλο πρωτάθλημα όπως η Γερμανία, τον κ. Στέφενς, αλλά και ένα σύνολο το οποίο είναι αξιόπιστο με αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Το βέβαιο είναι ότι οι δυο ομάδες έχουν μεγάλες διαφορές σε πολλά επίπεδα. Όμως τον Ηρακλή δεν μπορείς να το θεωρήσεις εντελώς ξεγραμμένο από την διεκδίκηση της πρόκρισης διότι αποτελεί μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και με βαριά φανέλα. Ο ΠΑΟΚ θεωρείτε το φαβορί της αναμέτρησης με τα τωρινά δεδομένα, αλλά θα ήταν μάλλον νωρίς να αρχίσουμε να βγάζουμε από τώρα συμπεράσματα, καθώς το ποδόσφαιρο είναι το πιο ανατρεπτικό άθλημα, και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής το τέλος της αναμέτρησης τίποτα δεν έχει τελειώσει.


Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ