ΉTTA ΑΠΟ THN ΑΕΛ...Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΉTTA ΑΠΟ THN ΑΕΛ...Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;


 Ήρθε η ήττα από την ΑΕΛ την Κυριακή και αμέσως ξεκίνησε η αποδόμηση και η διάλυση των πάντων...

Από Μέσα φίλα προσκείμενα στην ομάδα και μη. Λίγος ο κόουτς, κακή η ομάδα, άχρηστοι οι παίκτες, δεν πάμε πουθενά, καλύτεροι οι απέναντι και τα συναφή... Μόνο που όλοι αγνοούν τα εξής δύο (και πολύ απλά) γεγονότα: 1) Είμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική 2) Η ομάδα ακόμα δένεται!

 Το γεγονός ότι το ρόστερ, καλώς ή κακώς διαμορφώθηκε στα τέλη της μεταγραφικής περιόδου, διάστημα στο οποίο ήρθε και ο κόουτς από μόνο του καθιστά ως λογικό το να μην είναι ο Ολυμπιακός 100% έτοιμος. Όπερ σημαίνει πως ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ! Σίγουρα δεν άρεσε σε κανέναν αυτό το οποίο είδε απέναντι στη Λάρισα αλλά δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από την ομάδα σε τόσο λίγο χρόνο να ρολλάρει και να πετάει 3άρες και 4άρες.



 Όπως είχα πει και στην εκπομπή της Τετάρτης, αυτό το οποίο μετράει προς το παρόν είναι το να μαζεύονται βαθμοί, έστω και με "επαγγελματικές" νίκες, μέχρι να δημιουργηθεί μια συνοχή στην ομάδα. Η οποία συνοχή για να αποκτηθεί, προϋποθέτει το να γίνουν και δοκιμές, αλλαγές, "αλχημείες", ώστε να καταλήξει ο Μπέντο στο ρόλο που πρέπει να έχει ο κάθε παίκτης. Πέσανε όλοι να τον φάνε, αρχικά γιατί και έκανε και πάλι rotation. "Ε και" ρωτάω εγώ. Με τη συνεχόμενη εναλλαγή προσώπων στο βασικό σχήμα, εκτός του ότι κάνει τα "πειράματα" τα οποία όπως προαναφέραμε θα φέρουν την συνοχή, κρατά άπαντες ετοιμοπόλεμους! 

Σε ποιόν δεν αρέσει (προπονητή, οπαδούς κλπ) να ξέρει πως η ομάδα δεν έχει 13 - 14 παίκτες για να βγάλει τη σεζόν, αλλά περισσότερους που μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή. Εκτός αν ξεχνάει κανείς την γκρίνια πριν λίγα χρόνια για το ότι οι προπονητές μας, βάζανε συνεχώς τους ίδιους και δεν είχαμε βάθος στο ρόστερ. Εν συνεχεία, επειδή ξεκίνησε το ματς με 2 σέντερ φορ. 

 Λογικό όμως, αν σκεφτεί κανείς πως από τη στιγμή που μια βδομάδα πριν γύρισε το ματς χρησιμοποιώντας για κάποιο διάστημα δύο φορ, ο Πορτογάλος θα πίστεψε πως με δύο φορ από την αρχή θα "καθαρίσει" το παιχνίδι. Όπως φάνηκε, ωστόσο, δεν του βγήκε. "Ε και;" ξαναρωτώ εγώ.




 Μια κακή επιλογή τακτικά, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού δεν γίνεται από έναν προπονητή μόνο όταν έχει αναλάβει πρόσφατα μια ομάδα. Μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε κόουτς άσχετα αν έχει στην ομάδα ένα μήνα ένα χρόνο. Και με βάση όλα τα παραπάνω, είναι μάλλον καλύτερα που η "σφαλιάρα" 'ηρθε τώρα που είναι ακόμη νωρίς. Μέσα από τις ήττες και τις δυσκολίες μια ομάδα χτίζει μέταλλο, πεισμώνει και στέκεται στα πόδια της.

 Και αυτή η ήττα ήταν αυτό που χρειάζονταν οι παίκτες για να νιώσουν στο πετσί τους πως φέτος, ειδικά, το έργο τους θα είναι δύσκολο. Ώστε να σκυλιάσουν και στην συνέχεια να παρασύρουν όποιον βρεθεί στο διάβα τους, αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ για το Europa League. Και στην τελική διάολε ήταν απλά μια ήττα! Τίποτα δεν κρίθηκε, τίποτα δεν τελείωσε! Έχουμε ακόμα 27 αγωνιστικές....

Επιμέλεια: Γιάννης Κωστίκος

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ