ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ



Το περιστατικό με τον Μαίκ Τζέιμς είναι ένα πρώτο σημάδι απειθαρχίας στον Παναθηναϊκό; ή μπορεί κάποιος να το θεωρήσει ως μεμονωμένο περιστατικό.

Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο παίκτης έβαλε σε κίνδυνο την καριέρα του καθώς αν το κόψιμο ήταν πιο σοβαρό ίσως να μιλάγαμε και για το πρόωρο τέλος του από τα παρκέ καθώς θα είχε πειραχτεί ο τένοντας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος όλοι αναρωτηθήκαμε τι είχε συμβεί και τα πρώτα σενάρια είχαν κάνει ήδη την εμφάνιση τους. Τη Δευτέρα όμως όλα ξεκαθαρίστηκαν και έγινε γνωστή η αιτία που οδήγησε τον Μάικ Τζέιμς σε αυτή την εκτός λογικής κίνηση.

Ο Αμερικανός δεν υπάκουσε στις εντολές του Πεδουλάκη κατά τη διάρκεια της προπόνησης με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας να τον διώξει από το πρόγραμμά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη έπραξε πολύ σωστά καθώς σε μια ομάδα ο προπονητής είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα όσα και όταν λέει κάτι τότε αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη από τους παίκτες ακόμα και αυτοί διαφωνούν.

Ο Πεδουλάκης θεωρεί την πειθαρχία σε μια ομάδα το μέγιστο και δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους παίκτες του δεν τον υπάκουσαν. Ο Έλληνας κόουτς είναι αυστηρός και ευαίσθητος ταυτόχρονα σε τέτοια θέματα και φαίνεται ότι δεν λογαριάζει πρόσωπα όσο σημαντικά και αν είναι για την ομάδα.

Γιατί κακά τα ψέματα ο Μάικ Τζέιμς είναι ένας παίκτης παρά πολύ σημαντικός για την αγωνιστική συνοχή της ομάδας και έχει ποντάρει παρά πολλά πάνω του ο Πεδουλάκης. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που δεν έχουν σκεφτεί από τον Παναθηναϊκό να προβούν σε αυστηρότερα μετρά που μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ποια θα μπορούσαν να είναι.

Ο Τζέιμς είναι παρορμητικός και πράττει χωρίς να σκέφτεται, όμως αυτό καμία φορά δημιουργεί προβλήματα στον ίδιον αλλά και στην ομάδα. Και μπορεί μια απερίσκεπτη ενέργεια στο παρκέ να μην φανεί στο τέλος αλλά η χωρίς λογική κίνηση που έκανε θα μπορούσε να του στερήσει την πορεία του στο μπάσκετ.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο κακό περιστατικό και δεν θα είναι η αρχή σε ένα γαϊτανάκι τέτοιων συμπεριφορών γιατί δυστυχώς φέτος λείπει και ο άνθρωπος εκείνος που ήταν ηγέτης και στα αποδυτήρια και έκανε τον Πεδουλάκη να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.
Επιμέλεια κειμένου: Θάνος Φωτόπουλος

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ