Οι κοινοί παίκτες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Οι κοινοί παίκτες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!

Την Κυριακή στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας, για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει τα πάντα, για τον φετινό πρωταθλητή.
Ο γηπεδούχος δικέφαλος έχει προβάδισμα 6 βαθμών, από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που στοχεύει σε διπλό ώστε να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα καθώς μετά από αυτή την αγωνιστική θα μένουν 10 αγώνες, ώστε να δούμε αν πρωταθλητής θα είναι ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός!

Η Αθλητική γνώμη σας παρουσιάζει το παρελθόν των δύο ομάδων, μέσω των κοινών ποδοσφαιριστών αλλά και προπονητών που πέρασαν από τις δύο ομάδες:

Από την Τούμπα στο Καραΐσκάκη και αντίστοιχα:

Από τον Ορφανό στον Νάτχο 

Ο… πρώτος που ξεκίνησε αυτή την διαδρομή αυτή, ήταν ο Κώστας Ορφανός. Από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ με τον οποίο είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1976, βρέθηκε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό το 1980.

Ο τελευταίος που έφυγε είτε από την Θεσσαλονίκη, είτε από τον Πειραιά,είναι  ο νυν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μπίμπρας Νάτχο
Ο Ισραηλινός φόρεσε την φανέλα του "δικεφάλου του βορρά" τη σεζόν 2014 έχοντας 16 συμμετοχές με 2 γκολ,το καλοκαίρι που μας πέρασε αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας πρώτη φορά αντίπαλος στην Τούμπα.
Με τον Νάτχο να μην πηγαίνει απευθείας στους ερυθρόλευκους αφού μεσολάβησε το πέρασμα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την τετραετία 2014-18.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και στις δυο ομάδες
Κώστας Ορφανός, Γιάννης Γούναρης, Πιτ Σκούρας, Γιώργος Κωστίκος, Χάρης Μπανιώτης, Σωτήρης Μαυρομμάτης, Μάκης Χάβος, Γιώργος Μητσιμπόνας, Βαγγέλης Καλογερόπουλος, Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Σκαρτάδος, Γιώτης Τσαλουχίδης, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Κυριάκος Τοχούρογλου, Κόφι Αμπονσά, Λουτσιάνο, Στέλιος Βενετίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Γιάννης Οκκάς, Παντελής Καφές, Λάμπρος Χούτος, Λεονάρντο, Πάμπλο Κοντρέρας,Φάνης Τζανδάρης,
Μπίμπρας Νάτχο.

Δείτε μερικές εικόνες από τους παίκτες των δύο ομάδων:

Γιάννης Γούναρης 


Γιώργος Κωστίκος 


Μάκης Χάβος 


Μπόζινταρ Μπάντοβιτς 



Κυριάκος Τοχούρογλου 


Κόφι Αμπονσά 


Λουτσιάνο Ντε Σόουζα 


Στέλιος Βενετίδης 


Γ.Χ Γεωργιάδης 



Παντελής Καφές 

Γιάννης Οκκάς 


Λάμπρος Χούτος 



Λεονάρντο 


Πάμπλο Κοντρέρας 



Μπίμπρας Νάτχο
Αποτέλεσμα εικόνας για μπιμπρας νατχοΑποτέλεσμα εικόνας για μπιμπρας νατχο

Οι προπονητές που βρέθηκαν στον πάγκο και των δυο ομάδων
Λες Σάνον, Λάκης Πετρόπουλος, Χάινζ Χέχερ, Νίκος Αλέφαντος, Γιάννης Γούναρης, Τάις Λίμπρεχτς, Λιούπκο Πέτροβιτς, Όλεγκ Μπλαχίν, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές, υπάρχουν και αρκετοί προπονητές, που έχουν  καθίσει στους πάγκους και τον δύο.
Την αρχή έκανε ο μεγάλος Άγγλος δάσκαλος, Λες Σάνον, μετά από μια τριετία στον ΠΑΟΚ, κι έναν χρόνο στον Ηρακλή ενδιάμεσα, βρέθηκε στον Ολυμπιακό.
Για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι...
 Αυτός που έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο, ήταν ο Λάκης Πετρόπουλος που βρέθηκε στον ΠΑΟΚ το 1978 έχοντας προπονήσει πρώτα τον Ολυμπιακό αλλά και τον Παναθηναϊκό, την Εθνική, τον Ηρακλή και τη Σερκλ Μπριζ! Ο Νίκος Αλέφαντος έχει προπονήσει και τις δυο ομάδες, ενώ ο μοναδικός που έχει διατελέσει τόσο παίκτης όσο και προπονητής και στους δυο συλλόγους, είναι ο Γιάννης Γούναρης!

Ακολούθησε το 1987 η μετακίνηση του Τάις Λίμπρεχτς στον Ολυμπιακό, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν στον ΠΑΟΚ με τη μετακίνηση του Λιούπκο Πέτροβιτς να γίνεται στα μέσα της σεζόν 1993-1994, από τους Θεσσαλονικείς στους Πειραιώτες, με τον Όλεγκ Μπλαχίν να πηγαίνει στην Τούμπα σε μια… ιδιότυπη «τράμπα» προπονητών επί της ουσίας μεταξύ των δυο ομάδων!
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο τελευταίος της κατηγορίας αυτής.
Ο «πρίγκιπας» φεύγοντας από τον Ολυμπιακό το 1999 βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ κι έμεινε ως το 2002, ενώ το 2004 επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους»…

Λες Σάνον 
Αποτέλεσμα εικόνας για λες σανον παοκ

Ντούσαν Μπάγεβιτς 
Αποτέλεσμα εικόνας για ντουσαν μπαγεβιτς ολυμπιακοςΑποτέλεσμα εικόνας για ντουσαν μπαγεβιτς παοκ

Η κόντρα με την υπόθεση του Γιώργου Κούδα




*Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 1966 σε ηλικία 20 ετών, αποκτήθηκε από την ομάδα του Ολυμπιακού, στην οποία όμως ουδέποτε αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι, γιατί δεν δόθηκε συγκατάθεση από τη διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ. (δεν υπήρχαν ακόμη τα επαγγελματικά συμβόλαια) κι αυτό ως αποτέλεσμα είχε να μείνει για περίπου 2 χρόνια εκτός αγωνιστικής δράσης, δημιουργώντας μάλιστα και βεντέτα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.


Γράφει ο Δημήτρης Δικαίος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ